Andreas Røykås Marthinsen på lån fra HC Dalen

Røykås Marthinsen ønsket å forlenge sesongen, og har i dag blitt klar for Sparta ut sesongen på lån fra den svenske divisjon 1-klubben HC Dalen.

Andreas Røykås Marthinsen, født 3. Juli 1997 på Lørenskog, er en norsk, storvokst back på 188 cm og 95 kg, med sine styrker i det defensive og fysiske spillet. Andreas er veldig ambisiøs og treningsvillig, og vil passe godt inn med resten av spillergruppa og tilføre både trygghet og erfaring i backrekka vår. På tross av sin unge alder har han fått mye erfaring, er veldig profesjonell og tar en naturlig lederrolle på isen.

Røykås Marthinsen har Lørenskog som moderklubb, og spilte der frem til junioralderen, da tok han steget videre til Djurgården, og var der i 4 sesonger. I Djurgården fikk han blant annet med seg både J20 SM-gull og 8 SHL Matcher. I sesongen 16/17 var han også på utlån til Storhamar i en kortere periode, og sesongen etter var han å se tilbake i moderklubben Lørenskog en sesong. I 18/19-sesongen dro han til det Østerrikske laget Kitzbüheler EC i AlpsHL, før han til årets sesong skrev kontrakt med HC Dalen, i Divisjon 1 i Sverige som strekker seg over enda en sesong. Andreas har også fått med seg landskamper for både U17, U18, U20 og A-landslaget til Norge. 

For en Sparta-supporter er det også godt å se at gutten har erfaring med å score mot laget fra den andre byen, se video HER 
Stats på Røykås Marthinsen finner du HER

Vi kommer med intervju med Andreas når han er på plass i Sarpsborg. Vi jobber naturligvis hardt for å få han spilleklar så fort som mulig. 


Vi gleder oss til å se Andreas i den blå og hvite drakta ut sesongen!