Patrick Bovim spiller ikke for Sparta neste sesong. (Foto: Jon A. Johansen)

Bovim tapt for Sparta

Etter åtte år og drøyt 400 kamper takker Patrick Bovim for seg i Sparta-drakten. 

Den snart 30 år gamle backen fra Oslo er ikke med Sparta videre. I dag valgte han å si nei til ny kontrakt med klubben på Brevik.

God spiller

-Det er selvsagt trist at han ikke er med videre, sier hovedtrener Sjur Robert Nilsen.  -Vi har hatt en god dialog med Patrick hele veien og så for oss en lengre avtale. Vi pratet også om at han burde tenke på livet etter hockeyen og ville få til en kombinasjon av studier og spill på laget, men dessverre holdt det ikke, sier Nilsen. 

Patrick Bovim har vært i Sparta siden 2010/2011-sesongen og har tatt mange steg siden det. Han har vært med på både opp- og nedturer og i årets sluttspill rundet han 400 kamper for klubben. -Det er vel bare et tegn på at jeg begynner å bli gammel, sa Bovim i et intervju med Sparta TV. 

Full av lovord
Selv om trener Sjur Robert Nilsen synes det er trist at Patrick forlater klubben etter åtte sesonger, er han full av lovord om unggutten. -Offensive backer som Patrick gror ikke på trær og det er naturlig at flere klubber har vært interessert i han. Ser man den utviklingen han har hatt, er han en spiller som kunne fått muligheten på landslaget. 

Snart 30-år gamle Patrick Bovim har gjort mange poeng de siste årene. I årets sesong scoret han åtte mål og hadde 19 assists, sesongen før ni mål og 21 assists. Han er en norsk spiller og i en god alder og er en veldig god spiller, sier Sparta-treneren. 

Lagbyggingen
Oslogutten var en viktig brikke i Sparta for kommende sesong. Sparta ønsket å skrive en lengre kontrakt med Bovim og ga han et godt og konkurransedyktig tilbud. -Dessverre holdt det ikke, sier Nilsen. Dermed må Sparta se seg om etter en spiller som kan erstatte Bovim. -Vi har en del spennende backer i systemet. Vi jobber videre med ressursene vi har, selv om de nok ikke umiddelbart kan erstatte Bovim med poeng. Men de kan få muligheten, forklarer Nilsen. 

-Jeg vil takke Patrick for den tiden han har vært i Sparta og jobben han har gjort. Vi ønsker han lykke til videre, avslutter Sjur Robert Nilsen.