Slik husker vi Daniel Örhn. Nå forlater han klubben til fordel for Allsvenskan (Foto: Jon A. Johansen)

Daniel Öhrn forlater Sparta

Daniel Öhrn kommer ikke tilbake til Sparta neste sesong. -Det har vært en vanskelig beslutning, sier Öhrn til Sparta Media. 

Det har lenge gått rykter om at Daniel Öhrn er tapt for Sparta kommende sesong. Nå er det ikke lenger rykter - Daniel Öhrn forlater klubben til fordel for en hittil ukjent klubb i Allsvenskan. Öhrn har vært i Sparta i én sesong og vært med på mange oppturer og nedturer de siste åtte månedene. -Jeg har aldri hatt det så moro gjennom en sesong, som jeg har hatt i Sparta. Jeg fikk spille i Norges første Winter Classic og senest verdensrekordkampen. 

Lovet stor rolle i laget

Daniel har spilt en stor rolle i Sparta-laget og ble poengkonge ganske tidlig da han viste sine offensive styrker. -Jeg er egentlig en toveisspiller, men har fått lov til å ha en stor rolle i Sparta-laget. Det var også viktig for meg at jeg ble gitt den rollen i en eventuell ny klubb. 

Örhn har blitt lovet en stor rolle i sin nye klubb og det er derfor han nå forsvinner fra Brevik-klubben. Hans nye arbeidsgiver er foreløpig hemmelig og de annonserer signeringen om noen dager. 

Vil savne Sarpsborg og Sparta

Daniel Öhrn spilte 38 kamper i grunnspillet og 7 kamper i sluttspillet. Totalt scoret han 14 mål og hadde 33 assists (47 poeng). Öhrn sier til Sparta Media at både han og kjæresten (Emilia red. anm.) har trivdes veldig godt i Sarpsborg. -Det var viktig for oss at en klubb i Sverige skulle ligge nærmere der Emilia har søkt skole. Jeg har fått være med på mye og jeg har aldri hatt det så gøy både på og utenfor isen som jeg har hatt i Sparta. Dermed er det tungt å måtte dra fra byen og klubben. Jeg har heller ikke spilt på et lag tidligere, hvor jeg har kunnet omgås med så mange av lagkameratene. 

- Du holdt et høyt nivå i GET-ligaen. Hvordan ser du på mulighetene videre fra Allsvenskan?
- Mulighetene er mange. Jeg har spilt i Allsvenskan i tre år tidligere, og jeg drømmer om muligheten for å utviklet meg såpass til at jeg kan spille i SHL. Jeg er 24 år og blir ikke yngre. Når muligheten kom, måtte jeg bare ta den, sier Öhrn. 

 

Vi takker Daniel Örhn for tiden han har vært i Sparta, og på vegne av Sparta Media vil jeg takke for samarbeidet. Lykke til, Daniel.