Foto: Jon Anders Johansen

Henrik #69

Henrik Malmström delte sine tanker hver måned under sesongen som var og her er hans oppsummering og om veien videre i hans syvende spalte. 

Hei hockeyvenner!

Så er da nok en hockeysesong over. En sesong med et gjennombrudd, mange nesten kamper for Sparta, dommerfokus og en overraskende vinner.
Her kommer en kort oppsummering av sesongen 18/19 og det er også min siste spalte.

LES OGSÅ: Henrik #69, spalte 1
LES OGSÅ: Henrik #69, spalte 2
LES OGSÅ: Henrik #69, spalte 3
LES OGSÅ: Henrik #69, spalte 4
LES OGSÅ: Henrik#69, spalte 5
LES OGSÅ: Henrik #69, spalte 6

 

Oppsummering

Jeg får vel begynne med å legge meg flat, noen mestertipper er jeg tydeligvis ikke. Jeg ga Frisk 0% sjanse til å vinne NM-gull. En av grunnene var at keeper-Dahlberg ikke var å kjenne igjen. Men så feil jeg tok. Frisk kom sammen som et lag og overrasket alle og Dahlberg sto som en vegg. Juryen hadde ingen vanskelig jobb å utse årets MVP i sluttspillet. Gratulerer Frisk Asker!

Ellers synes jeg det var en morsom sesong hvor spesielt topp 6 lagene bød på mange gode å spennende kamper. Vålerenga vant seriespillet fullt fortjent. Dessverre var ikke bredden så bra. Ringerike, Stjernen og MS holdt rett og slett ikke mål. De flest kampene med disse lagene involvert var lite spennende med lav kvalitet. Er redd for at det kommer å bli en strekk mellom lag1-6 og 7-10 også neste sesong.

For Sparta sin del mener jeg at det ble en godkjent sesong. Siden sesongen 17/18 endte opp med en overraskende andre plass i serien og semifinale så var kanskje forhåpningene litt større enn hva som var realistisk. Sparta skal alltid satse på en topp 4 plass, men med de forutsetningene som vi har så er det ingen selvfølge. Det er mange ting som må falle på plass for å komme topp 4, hvilket innebærer at plasseringene kommer variere fra sesong til sesong. Med forutsettinger som Storhamar og Stavanger har så skal man forvente topp 3 hver sesong.

Det ble for mange nesten kamper for Sparta, kamper hvor vi spillemessig var på høyde men manglet det siste for å avgjøre slike kamper. Når det blir på det viset under en hel sesong så handler det ikke om hell og uhell, uten det går på ferdigheter og kvalitet akkurat i det momentet. Kan vi beholde det spillemessige og bli mer effektive så tror jeg vi har gode muligheter for en topp 4 plassering sesongen 19/20.
Under årets sesong var det også mange av de yngre spillerne som tok et steg i riktig retning. Thoresen, Meisingset, Løken Pedersen, Jessesen og ikke minst Martinsen Lilleberg hadde alle en god utviklings kurve i løpet at sesongen. Emil må vi vel si fikk litt av et gjennombrudd. Han kom uten seniorerfaring og spilte tidvis som han ikke har gjort annet.

Nå må vi sørge for at disse spillerne samt noen av de andre tar ytterligere kliv neste sesong. Gjerne at noen av de blir ledende spiller i laget. Vi trenger det. Jeg tror en sånn som Sander fort kan gjøre rundt 13-15 mål neste år og bli en offensiv faktor å regne med.

Noe som fikk veldig mye fokus i år er dommerne. Det har vært mange meninger blant spillere, ledere og supportere. Jeg sier ikke at det har vært uten grunn for det. Jeg har også vært frustrert, men jeg tror likevel at vi må finne en bedre måte å håndtere dommersituasjonen på. Det inkluderer dommerne også. Jeg opplever en veldig «vi dommere» mot resten av hockey-Norge stemning. Jeg vet ikke hvordan kommunikasjonen er mellom forbundet, klubbene og dommerne, men der tror jeg alt begynner. En god kommunikasjon og på så vis en økt forståelse for hverandre er virkelig en grunnfaktor for å kunne fokusere på hockeyen i Norge fullt ut og ikke på dommerne. Jeg håper virkelig at dommerne byr inn til en god kommunikasjon og ikke er så hårsåre som de kan fremstå iblant.
Jeg forutsetter at alle som er involvert i norsk hockey ønsker det samme, å utvikle produktet hockey til å bli så attraktiv som mulig.


Da takker jeg for en morsom hockeysesong og håper sesongen 19/20 blir minst like interessant, gjerne med flere Sparta-seirer.

Takk for du tok deg tid og ha nå en riktig fin sommer! Vi sees i Amfi`n i når neste sesong starter. 😊

Sparta. Alltid. Uansett.

Henrik#69

Red.anm:  Henrik er tilbake etter sommeren hver måned med sin spalte, men i en ny vri.