(Foto: Jon A. Johansen)

Christopher Henriksen med videre

Spartas nummer 51 har signert en ny kontrakt med for sesongen 2017/2018. 

Mandag ble Sjur Robert Nilsen offentliggjort som ny Sparta-trener for de tre neste årene. Nilsen var nøye på at lagbyggingen skulle gjøres riktig og at man beholder stammen i laget. Christopher Henriksen har vært en del av stammen i laget. 

Henriksen kom til Sparta fra Lørenskog i 2009/2010-sesongen og var med helt til 2012/2013-sesongen, før han gikk to sesonger til Lørenskog igjen. Han kom tilbake til Sparta da Lenny Eriksson kom tilbake som trener i 2015/2016-sesongen. 

Beste alternativet

Christopher Henriksen gleder seg veldig til å fortsette i Sparta og jobbe under Sjur Robert Nilsen. -Jeg er veldig fornøyd med å spille i Sparta. Jeg skal ingen steder og spiller så lenge kroppen holde, sier 31-åringen til Sparta Media. 

På spørsmål om hva han tenker om at Nilsen er tilbake som trener, sier han: Sjur er det beste alternativet Sparta kan få. Han setter krav til spillerne og organisasjonen. I tillegg er det en langsiktig plan bak valget. Han er rett mann til å få frem de unge spillerne. 

Ettårskontrakt

Henriksen er selv blitt 31 år gammel og sier han er i den alderen hvor det er viktig å trene og gjøre ting riktig. -For to sesonger siden var jeg mye ute med skade og da var det ikke noe gøy å spille hockey. Derfor har jeg kun valgt å signere for ett år av gangen, men blir gjerne i Sparta så lenge jeg får lov. Det er viktig at jeg holder nivået oppe, sier han. 

Reiser hjem
Verken Graeme McCormack eller Markus Gerbrandt får fornyet kontrakt med Sparta. Markus Gerbrandt spilte 43 kamper i seriespillet og 10 kamper i sluttspillet. Til sammen scoret han 22 mål og bidro med 19 assists. Graeme McCormack spilte samtlige kamper i både serie- og sluttspill. Han scoret fire mål i serien og bidro med 22 assists. I sluttspillet bidro han med to assists.