Fra landskampene mot Finland i Sparta Amfi, 2016

Ingen kvartfinale for Norge som nå kjemper om å bli værende i A-VM

Tapet mot Danmark satt en definitiv stopper på Norges håp om kvartfinale. Nå blir gruppespillets siste kamp mot Sør-Korea en kamp om overlevelse i A-VM.

05/05 kl.12:15: Norge - Latvia 2-3 OT. (Skudd: 15-21)
Første motstader ut for Norge var Latvia som også var motstander under VM-oppkjøringen, og for en måned siden ble vertsnasjonen fra 06-VM slått 3-2 og 6-2 i Halden. Det startet bra for Norge som ledet 2-0 etter første periode etter scoringer av Anders Bastiansen (Mathias Trettenes, Jonas Holøs), og Alexander Bonsaksen (Mathis Olimb). I andre periode reduserte tidligere Stavanger Oilers spiller Rudolfs Balcers, før Rodrigo Abols sørget for 2-2 i tredje periode. I spill tre mot tre tok det kun 24 sekunder før Blacers leverte en flott scoring og sørget for at det kun ble ett norskt poeng i åpningen.

06/05 kl.16:15: Tyskland - Norge 4-5 p.s (Skudd: 44-37)
OL-finalist Tyskland ventet i kamp nummer to og igjen gikk de norske gutta opp i 2-0 ledelse. Ken Andre Olimb gjort det alene i under tall, før Thomas Valkvæ Olsen (Tobias Lindström, M.Olimb) doblet ledelsen i overtall, men scoringer fra Patrick Hager og Marc Michaelis gjorde at det stod 2-2 etter første periode. I midtperioden gav veteran Anders Bastiansen (Eirik Salsten, Valkvæ Olsen) Norge igjen ledelsen, før Patrick Hager satt inn 3-3. Daniel Sørvik scoret Norges fjerde mål, men ledelsen varte kun i 25 sekunder før Yannic Seidenberg utlignet til 4-4. Kampen gikk tilslutt til straffer hvor Norge var overlegne. Mathias Trettenes, Tobias Lindström og Anders Bastiansen satt sine straffer, mens Henrik Haukeland stoppet alle de tyske forsøkene. Med det kunne Norge juble for sin første seier i mesterskapet og to poeng. 

08/05 kl.20:15: Finland - Norge 7-0 (Skudd: 34-10)
Det ble som ventet tøft mot Finland, Petter Thoresens plan om å holde nullen lengst mulig og få frustrasjonen til å spre seg blant det finske spillerne holdt ikke lenge og det første baklengsmålet satt bak Lars Haugen etter fire minutter. Det stod 2-0 etter første periode, men i midtperioden tok de unge og skøytesterke finnene totalt over og satt fire pucker i mål. Henrik Haukeland kommer inn og står de siste 20 minuttene og må se en puck bak seg da Saku Maenalanen fastsatte sluttresultatet til 7-0.

10/05 kl.20:15: Norge - Canada 0-5 (Skudd: 10-33)
Nye verdensstjerner ventet for Norge og den største stjernen i mesterskaper, Connor McDavid brukte ikke mer en et halvannet minutt på å presentere seg, med en iskald scoring. Spilleren som har vunnet poengligaen i NHL de siste to sesongen var ikke ferdig før han hadde gjort hattrick, og med to mål fra BO Horvat endte det 0-5 i en kamp Norge hadde lite å stille opp med.

11/05 kl 16:15: Danmark - Norge 3-0 (Skudd: 25-21)
Norge måtte ha tre poeng for å kunne fortsette å håpe på en ny kvartfinale, men et Danmark på hjemmebane, som forsterket med flere NHL-spillere ble for vanskelig for det norske laget som nok må sies stiller en av sine svakeste tropper på flere år. Danmark setter alle sine scoringer i overtall, mens Norge går av isen for tredje kamp på rad uten scoring.

Kommende kamper for Norge:
13/05 kl.16:15: Norge - USA
14/05 kl.16:15: Sør Korea - Norge

Håpet om kvartfinale er lagt tilside, og en norsk tropp som mangler målscorere, må gå inn for poeng mot Sør-Korea i siste kamp for å bli værende i A-VM også neste år. Årets OL-verter har ikke sett bra ut og er på papiret det svakeste laget i mesterskapet. De står med 0 poeng (Norge har 3), og 4-45 i målforskjell (Norge: 7-22), men det blir ikke bare å gå ut å hente poeng , for Norge må være "på" hvis ikke kan Sør-Korea absolutt straffe Petter Thoresens menn.

Statistikk for nåværende og tidligere spartaspillere:

Lars Haugen: 3 kamper, 5.24 gaa, 81,6% svs

Jonas Holøs: 5 kamper, 1 assist. +/- (-6)

Tommy Kristiansen: 5 kamper, 8 utv.min, +/- (-3)
Michael Haga: 3 kamper +/- (-2)
Martin Røymark: 5 kamper, 2 utv.min +/- (-1)
Niklas Roest: 5 kamper, 4 utv.min +/- (-3)


Statistikk fra IIHF.com, oppdatert etter to kamper.