Mikke Mattsson er klar som assistenttrener samme med Sjur Robert Nilsen og Sten Gunnar Jørgensen. (Foto: Kristian Norvik)

-Jeg er en vinnerskalle

Mikael Mattsson tror Sparta har gode sjanser til å bite fra seg kommende sesong. 

 

Trenerteamet til Sparta er komplett etter at Mikael Mattsson ble offentliggjort som A-lagets nye assistenttrener. -Jeg gleder meg til å komme i gang med jobben, sier Mattsson da sparta.no besøker han hjemme fredag kveld. 

Hjemme med barna

Det er stille og rolig hjemme hos familien til Mikael Mattsson fredag kveld. Familien har spist og det gjøres klart for fotballkamp senere på kvelden når Sverige møter Frankrike i VM-kvalifisering. (Sverige vant 2-1 red. anm.) Vi setter oss ved spisebordet i stuen og slår av en prat før kamera skrus på.

Mikael og familien har blitt værende i Sarpsborg etter at hans egen hockeykarriere var over. Den tok brått slutt etter en hodeskade da Mattsson spilte i Stjernen. Siden han og familien var bosatt i Sarpsborg, valgte de å bli boende. 

Se videointervju nederst i saken

Alt lagt til rette

Mikael Mattsson jobber på Europris til daglig og jobben som assistenttrener blir en tilleggsjobb. -Det blir ikke noe problem. De (Europris) har lagt alt til rette for at jeg skal få lov til å være med på dette. Jeg gleder meg veldig til å begynne, og det virker lenge til 1. august nå, sier Mattsson og smiler. 

Være med så mye som mulig

Rollene er ennå ikke avklart, men det vil bli lagt til rette like over sommeren. Mattsson vil kunne bli med på de fleste treningene og selvsagt alle kamper. -Jeg skal være med så mye som mulig. Når Sjur ikke er tilstede vil jeg også være med på treningene, forteller han. 

Stor tro på laget

Spartas lag for kommende sesong er preget av mye ungt, men Mattsson er klar på at laget kommer til å bite fra seg kommende sesong. -Vi må jobbe med at alle kommer til å gi 100 prosent hele tiden. Det kommer til bli viktig å få en god start, forteller Mattsson.