Dylan Zink i samtale med sparta.no via Skype.

Dette er Spartas nye back

Spartas nye back heter Dylan Zink. 

Amerikaneren Dylan Zink er 25 år og kommer fra Madison i Wisconsin. Han har spilt hockey i UMass-Lowell der han gikk på college. Der spilte han fire sesonger og gjorde 87 poeng. Han har så vidt vært innom AHL (åtte kamper) for farmerlaget til Pittsburgh Penguins. -Det er et godt nivå på AHL. Det er mange kloke spillere der og det går veldig fort. 

Ønsket å spille i utlandet
Det var 25-åringens agent i Europa som satte hjulene i gang for å få han til å spille i Europa. -Jeg ville gjerne spille utenlands og tok kontakt med min europeiske agent. De fant en plass til meg i Sparta og jeg tror det vil gjøre at jeg kan utvikle meg videre. Jeg vil spille så lenge jeg kan, sier den beskjedne amerikaneren. 

Saken fortsetter under videobildet

Offensiv tankegang
Det er mye på statistikken til amerikaneren som viser hans offensive side. Han er selv tydelig på at det er sånn han liker å spille. -Jeg velger gjerne det offensive. Jeg foretrekker power play fremfor box play og liker å holde i pucken mest mulig. 

-Takler du ofte? 
Det er en liten del av spillet mitt, men jeg har ikke noe i mot å legge noen i isen om jeg må, smiler amerikaneren. 

Gleder seg 
Første istrening er 4. august og Dylan synes det er spennende at mange kommer for å se dem trene. -Det er morsomt å høre. Man vil jo gjerne ha mennesker tilstede på trening som vil se laget spille. 

Forventninger 
Daglig leder i Sparta, Daniel Björnberg, er glad for at de nå har fått signaturen til Zink. -Han har en svensktalende agent som vi har vært i kontakt med. Sjur (Robert Nilsen) har hatt en dialog med spilleren og jeg har det. Vi mener at dette er en spiller som passer inn i Spartas system.

Björnberg forklarer at målet er at backen skal kunne gå inn i første-eller andrerekke og at han skal produsere. 

Fortsatt dialog med Wolfe
For ikke lenge siden signerte Kyle Osterberg ny kontrakt med Sparta for sin andre sesong og det spekuleres i om også Greg Wolfe kommer tilbake. -Jeg pratet med Greg før helgen og han sier han trenger en uke til før han tar en beslutning, sier Daniel Björnberg.