Foto forside: Dagfinn Heidenberg/ Fotomontasje: Marcus Bugge Foto: mhockey.se

Robin Karlsson klar for Sparta

Den skøyte sterke backen kommer fra Huddinge og kommer til Sparta for å utvikle seg videre. 

Av Ole Christer Nylende og Heine Aarum

24-åringen fra Stockholm har AIK som moderklubb, stort sett spilt i divisjon 1 i Sverige før han ble hentet av tidligere Stjernen-treneren Leif Strömberg og avsluttet sesongen i fjor i Vita Hästen i Allsvenskan.

Det ble 20 poeng denne sesongen i seriespillet for Huddinge IK og ytterlige fire i kvaliken til HockeyAllsvenskan. 

Han vil erstatte Andreas Klavestad som har dratt videre til Oilers og han gleder seg til et eventyr utenfor Sveriges grenser. 

- Jeg vil komme bort fra Sverige etter mange sesonger, få et eventyr og utvikle meg videre som spiller. Jeg har en god kompis i Victor Björkung, som ble norsk mester mandag og vi trener sammen på sommerstid. han anbefalte meg den norske ligaen. 

Hvordan vil du betegne deg som spiller? 

- Jeg føler at jeg er en skøytesterk spiller som er bidrar både defensivt og offensivt. Jeg liker å holde på puck og være med i oppbyggingen av spillet. 

Sjur Robert Nilsen mener at Karlsson har potensiale til å bli en god back i Get ligaen men det er aldri en garanti for dette.
- Man kan finne flere gode spillere i svensk 1. divisjon som kan ha en god oppside og jeg tror at Robin kan gjøre en god jobb for oss her i Sparta, forteller han.

Dessuten har nevnte Karlsson hatt tidligere Sparta-backen Fredrik Mälberg som trener, nå for Huddinge IK divisjon 1 i Sverige.

Sjekk ut Karlssons profil på Eliteprospects.