Foto: Håkan Nordström

-Skal forsøke å være en leder i laget

Kristian Jakobsson fra hockeymetropolen Örnsköldsvik og Modo signerte en 1-års kontrakt med Sparta i dag.

Nok en Modo-spiller er klar for de blå neste sesong og Henrik Malmström var glad for at han kunne presentere Kristian Jakobsson som klubbens nye spiller i dag.
Og tidligere Sparta-spilleren Per Åge Skrøder har igjen vært i dialog med klubben i forhold til å snakke varmt om nysigneringen siden han bor i Örnsköldsvik og vært rundt Modo de siste 13 årene.
-Trener Sjur Robert Nilsen og Per Åge har snakket sammen om Jakobsson slik at vi har fått bra info om spilleren og at han passer bra inn i spillergruppen, vi er veldig opptatt av personlighet og at man vet hva det handler om og det tror jeg at vi får her sammen med Victor Öhman, forteller Henrik Malmström.

Malmström påpeker at om Sparta skal bli fremgangsrike så må man bli ekstremt bra som lag som er vanskelig å møte og det å bli gode sammen og gjøre hverandre gode i laget, samt at man har andre aspekter som aldersstruktur og personlighet blant spillerne der hvor alle vil opp og fram.
- Det er det vi ser etter når vi henter nye spillere til vår klubb der hvor man har et potensiale som kanskje ikke har kommet helt fram og som vi tror passer inn i vårt lag, sier Malmström.

Og Malmström sparer ikke på kruttet når han mener Sparta har fått inn en bra spiller i laget som han tro på.
- Vi får inn en spiller som er oppvokst i en toppklubb i Sverige, historisk sett, og vet hva det handler om og har vært i et miljø med stort prestasjonskrav hele livet og tross sin unge alder så forventer jeg at både han og Öhman skal lede både på og utenfor isen neste sesong, forteller Henrik Malmström.

Ingen spillere foreløpig fra USA og Canada

Sparta har foreløpig ikke signert noen fra USA og Canada som de har gjort de siste sesongene og Malmström mener det er to grunner til det.
- Det er ingen hemmelighet at de økonomiske forutsetningene spiller inn men på en annen side når vi henter spillere fra Sverige så vet vi hva vi får og kjenner til, vi vet hvordan de er som person og deres potensiale og at vi får riktig person rent hockeymessig. Henter vi spillere fra USA/Canada med våre økonomiske forutsetninger så snakker vi med agent og ser noen klipp og det gir oss ikke helt den samme tryggheten og da føler vi at svenske spillere er en interessant vei å gå på nåværende tidspunkt, sier Malmström.

Bestekompis med Victor Öhman

At Öhman allerede var klar for Sparta gjorde valget enkelt for Kristian Jakobsson å bli med til Sarpsborg neste sesong siden de allerede er bestekompiser og har vokst opp sammen i Örnsköldsvik samt spilt sammen i Modo.
- Jeg tror at den norske ligaen kan passe meg veldig bra, det er en mer friere og offensiv liga enn Allsvenskan og det blir kult å være med dette eventyret sammen med Victor til høsten, forteller Kristian på telefon fra Sverige.

Han kjenner Per Åge Skrøder godt men har ikke snakket med han om Sparta ennå. - Det her har gått så fort at jeg ikke har fått snakket med han men jeg kommer til å gjøre det for å høre mer om klubben og byen jeg skal til, forteller han.Kristian Jakobsson klar for Sparta - Foto: Håkan Nordström

Selv med sine bare 23 år så er det en spiller med bred erfaring Sparta har hentet til klubben med underkant av 170 kamper i Allsvenskan og en sesong i SHL, noe som Jakobsson tar med seg i bagasjen til Sarpsborg.
- Jeg har en del erfaring og tar med meg det beste fra det og skal forsøke å være en leder og hjelpe til men også ta lærdom i laget, avslutter Jakobsson.

Vi ønsker gutta fra Örnsköldsvik hjertelig velkommen til Sarpsborg og vi gleder oss allerede til 1. istrening den 10. august!

Statistikken til Kristian Jakobsson finner du her.