Foto: Dagfinn Heidenberg

Sparta fortsetter satsingen på egne talenter

Niclas Jessesen går løs på sin andre sesong, mens Emil Martinsen Lilleberg blir tatt opp i A-stallen kommende sesong.

Martinsen Lilleberg og Jessesen blir back nummer åtte og ni, som har kontrakt med Sparta den kommende sesongen, og hele syv av backene og 14 totalt i troppen har gått gradene opp gjennom barne og ungdomshockeyen i Sparta Amfi. Det vil alltid komme skader og andre situasjoner som gjør at det vil være behov for en bred tropp, samtidig er Spartas største ønske at disse spillerne skal etablere seg som en del av A-laget. 

2001 modellen Emil Martinsen Lilleberg har tidligere fått trene med A-laget og skal nå "gripe sjansen, kjøre på og vise seg frem nå som muligheten har kommet" som han sier det selv. Som halvbror til Henrik Knold har det blitt en del meldinger i mellom guttene og nå skal Emil få sin sjanse til å vise seg fram for klubben.

Niclas Jessesen fikk rikelig med spilletid i treningskampene forrige sesong, men når sjansen bød seg senere i sesongen fikk Jessesen et tilbakefall med et hjerteproblemer og fikk ikke vist seg frem på den måten han ønsket. Nå er han kvitt problemene og en revansjesugen 99-modell er klar for å ta nye steg i året som kommer.

Saken vil bli oppdatert med videointervju med begge spillere.