Her er Martinsen i aksjon mot Frankrike i første VM-kamp, foto: Jon Anders Johansen

Sterkt poeng mot Finland

Kvartfinalehåpet lever i beste velgående for Norge etter  den sene scoringen til Andreas Martinsen og poeng mot Finland, men man tapte på overtid. 

Norge gikk hardt ut og viste finnene lite respekt i åpningen av matchen. og hadde et par gode muligheter innledningsvis, men scoringen kom på slutten av første periode da Anders Bastiansen styrte inn  skuddet fra Mattias Nørstebø. 

Man hadde god kontroll i midtperioden, men en utvisning midtveis ble kostbar for allerede etter seks sekunder lå 1-1 pucken bak Lars Haugen. 

Da finnene tok ledelsen et par minutter så det stygt ut, men de norske isbjørnene kom mer med i spillet igjen og kun 29 sekunder igjen av kampen kriget Andreas Martinsen inn 2-2 etter at Norge hadde tatt ut Haugen og inn med en ekstra spiller, 

Norge fikk en gylden mulighet til å vinne kampen med en finsk utvisning i sluttsekundene av ordinær tid, men et svakt norsk overtallspill førte til en finsk kontring. Rett fra utvisningsboksen avgjorde Hannikainen for Finland. 

LES OGSÅ: Norsk hockey-tap mot Finland

Surt, men Norge har all grunn til å være stolte av denne prestasjonen. For i andre kamp tar man poeng mot en toppnasjon, det er meget sterkt! 

 

Statistikk Niklas og de tidligere Sparta-spillerne: 

Spiller   Poeng / redn %   +/-   PIM   Skudd  Istid 
Lars Haugen   89,28 -2      
Jonas Holøs        -1   3 25:21  
Martin Røymark     0     15:13
Niklas Roest   +1     13:47
Henrik Ødegaard   -1   1 18:18
  • Erlend Lesund spilte ikke denne kampen