Dette er Spartas nye trenerteam de to neste årene. (Alle foto: Dagfinn Heidenberg)

Trenerteamet er satt

Anders Gjøse er ansatt som ny assistent for Sjur Robert Nilsen de to neste årene, og skal på sikt overta som hovedtrener. 

Rogalendingen kommer inn som ny assistenttrener for Mikke Mattsson kommende sesong. Gjøse er ansatt som assisterende trener på fulltid, noe som vil endre hverdagen for trenerteamet. Sten Gunnar fortsetter i sin stilling som assistent også kommende sesong. 

Anders Gjøse er opprinnelig fra Stavanger, men har i løpet av en lang karriere vært både spiller og etter hvert i trenerteamet til både Frisk Asker, Lillehammer og aldersbestemte landslag. Han la som opp som spiller etter noen skader og valgte å satse på trenerkarrieren. 

- Det var en brå overgang. Det er en helt annen verden å se hockey fra spillersiden enn fra trenersiden. Min vurdering var at det var mer spennende å bli trener, sier Gjøse. 

Saken fortsetter under videovinduet

Jobben med mennesker

De siste årene har Anders Gjøse trent U20 og er godt kjent med mange av de unge spillerne i Sparta. Han ser et enormt potensiale i både laget og klubben. 

- Det er inspirerende og motiverende å jobbe med unge spillere. De siste årene har det bare blitt flere unge spillere som har et godt utgangspunkt som konkurrerer om plassene. Det øker nivået og intensitet, samtidig som læringen for de unge spillerne, sier Gjøse. 

Den nye assistenttreneren skal avslutte sitt arbeidsforhold på Lillehammer med U20 før han tar turen til Sarpsborg. Han tar med seg kone og barn når de flytter til den blå byen i august. Han har kun ett krav når det gjelder boforhold; -Der vi bor nå har jeg 200 meter til ishallen, så jeg vil gjerne bo så nærme som mulig.

Du vil gjerne ha gangavstand til Sparta Amfi?
- Helst, sier Anders Gjøse og smiler. 

Planer for fremtiden

Hovedtrener Sjur Robert Nilsen er veldig begeistret for å ha fått på plass Anders Gjøse som sin nye assistent og sier at planene er lagt for de to neste årene:

-Det betyr enormt mye å ha et trenerteam ansatt på fulltid, sier Sjur Robert Nilsen. Vi har hatt noen samtaler i Sparta om hvordan vi skal jobbe videre og at vi skal jobbe med utvikling av enkeltspillere. Vi er veldig glade for at vi har fått tak i Gjøse som gjør at vi kan gjøre det, sier Nilsen. 

Anders Gjøse er ansatt som assistenttrener for de neste to årene, men klubben har en klar intensjon om at Gjøse, på sikt, skal overta for Sjur Robert Nilsen som hovedtrener.

- Jeg er hellig overbevist om at kontinuitet er viktig og det kan skje mange ting underveis. Det er derfor vi har lagt denne planen nå, sier Nilsen.