- Vi må våge å satse på dem

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen er klar på at man må våge å satse på de unge spillerne. 

Etter en lang og god treningsperiode så går spillerne inn i den siste treningsuka før ferien, men helt fri får dem dog ikke. Nå rett før ferien tar til har vi tatt en sommerprat med Sjur om hvor laget ligger an. 

- Nå kjører vi på fram til fredag, så blir det bra. Vi har økt litt, og det Henrik Borge som har holdt i det i sommer, men det ser greit ut. Det vil alltid være sånn at noen kan gjøre det bedre, men stort sett så har Sparta som gruppe gjort det bra. 

- Så får vi se når vi får testene hva noen må trykke litt mer på andre, og trene mer på etter ferien. Kanskje noen må gjøre litt ekstra under den også, og ta for mye fri i ferien heller. 

 

Men, helt fri blir det ikke, Sjur?

- Folk skal trene i løpet av ferien, det er ikke sånn at de har helt fri. Det blir jo litt mindre og ikke så hardt, men det må trenes ellers mister man mer eller mindre alt det man har gjort til nå. Kan kalle det mer aktiv hvile. 

- Noen bør ikke ha for mye fri i ferieperioden heller av ulike årsaker. Det kan være alder, har vært skadet eller andre ting. Det blir mer og mer viktig at spillerne har eierskap til hvordan man fremstår. Skal man bli bedre i ishockey så er det viktig å ha en fysisk god form. Da orker man å trene mer, hardere, restituerer raskere og orker mer på isen. 

 

Sparta har en strategi på at man skal satse mer på de unge spillerne. 

- Vi er avhengig av det og det er bevist valg som Sparta har gjort fra styret og ned. Vi skal satse på egne og spillere på vei opp og fram. Samtidig har vi som mål å være med i nærheten av toppen og mulighet til å vinne. Her er det en balansegang, og tar man dette på alvor så kommer man dit, selv om det kan ta litt tid. 

- Må klare at flere sarpinger og flere norske kan ha dette som levebrød. Da må vi våge å satse på dem også. 

 

Hvordan ligger den an med erstatteren til Greg Wolfe? 

- Vi har vært i dialoger med agenter og så har vi falt på at vi velger å vente litt. Vi søker en spiller som er på vei opp karrierestigen. Da har man størst potensial for å få mer igjen for pengene.

- Det er litt sjansespill med mange unge, men vi har brukbar rutine med Niklas og Tommy på løpersiden, men også andre som er på vei opp. De som er født i 94 begynner å få sin alder de også. 

- Det er vår førsteprioritet, men så kan det hende man ender med noe annet. Vi har takket nei til eldre som har vært ute en vinternatt før. 

 

Blir det noe klart før første istrening? 

- Det hadde vært optimalt å ha det plass før, men mulig vi våger å vente litt. Vi sikter på å ha laget klart til seriestart, men optimalt å ha det klart til første istrening. 

- Du må være veldig tydelig på hvem du vil hente, og en av dem er at de skal være på vei opp. Det kan bli etablert en fra før, men først og fremst en ung spiller på vei opp vi vil ha inn, avslutter Sjur Robert Nilsen.